СУМР шукає шляхів порятунку проукраїнських ЗМІ на сході України

28 грудня в Харкові відбулося друге засідання Східноукраїнської медійної ради, на якому до її складу увійшли нові члени: медіаексперт Юрій Хомайко, директор ТРК “Оріон” і видавничого дому “Губернія” Олександр Швець та голова Харківської обласної організації Національної спілки письменників України Анатолій Стожук.

На порядку денному розглядалось кілька питань, зокрема найболючіші під сучасну пору щодо державної підтримки місцевих ЗМІ, адже, як зауважив член СУМР Роман Черемський, якщо до місцевих ЗМІ, які ще животіють, не прийдуть українські гроші, то тоді прийдуть гроші російські з усіма відповідними наслідками. Як таких місцевих ЗМІ в Харкові вже практично не існує, а відповідно не виробляється медіаконтент та просто відсутній медіаринок.

СУМР визначила 5 напрямків, за якими будуть розроблятись проекти для подальшої їх реалізації за допомогою держави: 1) телебачення, 2) радіо, 3) інтернет-видання, 4) друковані ЗМІ, 5) книговидання.

Члени СУМР Владислав Проненко, Юрій Хомайко та Олександр Швець вже розробляють проекти відповідно Української медійної агенції, моніторингової групи та ТРК для мовлення на прикордонні області України та Росії. Після загальної дискусії було вирішено клопотатись перед відповідними державними структурами не скасовувати аналогове мовлення в прикордонних з Росією областях, а надто ж у Донецькій та Луганській областях.

Наступне засідання СУМР заплановане на 11 січня 2016 року, де вже обговорюватимуться конкретні проекти, які відтак будуть подані до відповідних державних інституцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *