Арсеній Яценюк назвав чотири стратегічні цілі УрядуСтратегічні цілі Уряду – членство в ЄС і

Арсеній Яценюк назвав чотири стратегічні цілі Уряду

Стратегічні цілі Уряду – членство в ЄС і НАТО, відновлення територіальної цілісності, економічне зростання, – наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

Глава Уряду підкреслив, що серед стратегічних цілей, які ставить перед собою Уряд України – геополітична – це, членство України в Європейському Союзі: «Саме на це спрямована вся наша програма реформ і змін в Україні».
«З безпекової точки зору, немає сумніву про те, що Україна повинна стати членом НАТО. Це основна мета реформи оборонного і безпекового сектору країни. І на це спрямовуються сотні мільярдів ресурсів з державного бюджету України. Саме на це спрямована наша чітка співпраця між Україною і Альянсом, і Альянс передбачив п’ять трастових фондів, щоб Україна фактично наближалася до членства в НАТО», – наголосив він.
Третя ціль, підкреслив Арсеній Яценюк, – національна: «Це відновлення територіальної цілісності і суверенітету української держави. Це означає повернення Донецька, Луганська і Автономної Республіки Крим під повний контроль української влади».
Четверта ціль – економічна: «Вона полягає в рості грошових доходів громадян і створенні робочих місць в країні, підвищенні добробуту українських громадян».

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_..


Посилання
www.kmu.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *