У січні НАБУ буде сформовано на 80% – А. Ситник

Новий конкурс на посади детективів Національного антикорупційного бюро України відбувається синхронно з набором  кандидатів на адміністративні посади Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це повідомив Директор НАБУ Артем Ситник в інтерв’ю «Цензор.нет».

Він нагадав, що згідно з законом про НАБУ в штаті Антикорупційного Бюро передбачено 242 посади детектива. Водночас Артем Ситник пояснив, що під час першого конкурсу, який проходив влітку, було відібрано лише 70 детективів, оскільки без антикорупційного прокурора вони не могли проводити розслідування. «Кожному довелося би заплатити 30-35 тисяч гривень зарплати за те, що вони не виконують свою процесуальну функцію. Тому ми спочатку взяли 70 детективів, навчили їх. Були готові працювати з 1 жовтня. Не вийшло, бо не було антикорупційного прокурора. Тепер він є», – пояснив Директор Бюро.

Артем Ситник зауважив, що новий набір детективів проходить паралельно зі збільшенням штату Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. «Навіть за умови, якби у мене було 240 детективів, 12 прокурорів не змогли би забезпечити процесуальний нагляд над такою кількістю справ. Тому зараз антикорупційний прокурор проводить конкурс на посади процесуальних керівників у прокуратурі, а ми – на другу хвилю детективів», – підкреслив Директор Бюро.

Він пояснив, що наразі по всім оголошеним вакансіям в структурі НАБУ визначено 320 переможців, з яких 230 – вже призначено, а інші проходять спеціальну перевірку. «Штат Бюро сформований наполовину, в першій половині січня вийдемо відсотків на 80 своєї потужності», – додав А.Ситник.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *