До суду направлено обвинувальний акт стосовно одного з колишніх заступників голови Донецької облдержадміністрації, який сприяв злочинній групі під керівництвом С. Курченка

Генеральна прокуратура України продовжує вживати заходів кримінально-правового характеру з метою притягнення до відповідальності осіб, причетних до злочинних схем С. Курченка.

Зокрема, закінчено досудове розслідування стосовно одного з колишніх заступників голови Донецької обласної державної адміністрації, який, зловживаючи службовим становищем, шляхом службового підроблення сприяв злочинній групі під керівництвом С. Курченка у заволодінні державним майном – скрапленим газом, належним ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укргазвидобування», чим спричинено збитків на загальну суму понад 400 млн грн, що є особливо великим розміром.

За наслідками досудового розслідування, проведеного Головним слідчим управлінням та управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України, до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням вказаного колишнього чиновника у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Санкція найтяжчої статті, за якою повідомлено про підозру, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *