З усіх куточків світу: найкращі фото року від National Geographic

З усіх куточків світу: найкращі фото року від National Geographic

31 грудня 2015
Останнє оновлення: 08:53

Сила торнадо, мавпяча парасолька та пляжний футбол – так виглядають переможці цьогорічного конкурсу від National Geographic.


Головний приз цьогорічного фотоконкурсу від National Geographic отримав Джеймс Смарт з Австралії за роботу під назвою “Пилюка”. Фото зображує руйнівний торнадо, що вирує на просторах штату Колорадо. На цей кадр автор знімку полював 15 днів. Журі визнало його найкращим з-поміж 13 тисяч інших робіт-конкурсантів.

Переможцем у номінації “Місця” став Франциско Мінгоранс з Іспанії. Натхненням для його роботи, що зачіпає тему довкілля, стала болотиста місцевість, отруєна радіоактивними відходами.

А це – золотий призер у категорії “Люди”. Нагорода дістається Джоелю Нсадха за портрет хлопчини з нетрів Уганди.

Відзнаку журі отримали ще десять конкурсантів. Серед них і робота Хедекі Мізута під назвою “Пагорб хрестів”, зроблена у Литві.

Джексон Ханг зробив цей знімок під час святкування Китайського нового року на Тайвані. Фотограф вхопив на камеру момент, коли члени родини передають одне одному запалену ароматичну паличку.

Журі не оминуло увагою і знімок Янана Лі. На фото дівчата-студентки граються біля покинутого танка у іранській провінції Хузестан.

Замальовка з життя дикої природи Балі теж у списку цьогорічний фаворитів журі. Автор знімку Ендрю Саріно написав, що зробив фото випадково: увесь день він фотографував орангутангів і вже збирався сховати фотоапарат, коли раптом почався дощ, і одна з мавп зробила собі парасольку з листя.

“Зміна караулу” – так називається знімок Мухаммеда Юсефа, що зображує двох гепардів, які чатують на здобич у кенійському національному парку Масаї Мара.

Вечірні теревені – білолобі щурки вмостилися на гілці поспілкуватися наприкінці спекотного літнього дня. Дивовижну мить вхопив фотограф Бенс Мейт у південноафриканській провінції Квазулу-Наталь.

Акробатичний трюк у виконанні зграї птахів – робота Алессандри Мінеконзі.

Увагу фотографа Ларса Хюбнера привернули учасники похоронної процесії на Тайвані, що втомлено примостилися біля дороги.

На межі неможливого – на цьому знімку Сімона Монте гравці у пляжний футбол ніби зависають у повітрі під час стрибка. Фото зроблене на пляжі у районі Іпанема, Ріо-де-Жанейро.

І ще один фаворит цьогорічного змагання – буяння кольорів у горах Тянь-Шянь в об’єктиві фотографа Туго Ченга. Більше про цьогорічний конкурс читайте на сайті: www.natgeo.com/photocontest

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *