ЗМІ Росії поширили вигадку про «чесність» Путіна

У понеділок онлайн-видання «Украина.ру» повідомило, буцімто раніше німці визнали президента Росії Володимира Путіна найбільш чесним політиком. Однак, результати «опитування», на яке посилаються, свідчать про інше. Окрім того, «Украина.ру» посилається не на авторитетне видання, а на блог.

«Раніше в перебігу опитування німецького видання Alles Schall und Rauch жителі Німеччини визнали Володимира Путіна найчеснішим політиком у світі. А от Ангела Меркель разом із президентом США Бараком Обамою, а також його українським колегою Петром Порошенком і главою Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом названі головними політичними брехунами», – йдеться на сайті.

Сайт «Украина.ру» посилається на власну новину із заголовком: «Німці вважають головними брехунами року Меркель, Обаму і Ердогана». У новині йдеться про те, що такими є результати опитування німецького видання Alles Schall und Rauch. У голосування буцімто взяли участь більше ніж 3000 осіб із 40 країн світу.

Зображення на сайті Alles Schall und Rauch, на який посилається «Украина.ру», не свідчить, про те, що Путіна назвали найчеснішим політиком. Відсоток людей, які висловились із недовірою до російського лідера, складає 1,51%. Тоді як, наприклад, навпроти ім’я прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса і нинішнього президента Сирії Башара аль-Асада бачимо менші цифри.

Окрім того, Alles Schall und Rauch – це німецький блог, зазначає журналіст Олексій Ковальов на своєму блозі «Лапшеснималочная». У мережі є інформація про Alles Schall und Rauch, де йдеться про те, що користувач Freeman – це Манфред Петрич. Також Олексій Ковальов виклав скріншоти з програм, де Манфред Петрич підписаний, як політичний блогер Freeman, у титрах вказаний і вищезазначений сайт.

Спільнота Alles Schall und Rauch у Твіттері налічує близько 4,5 тисячі підписників, а у Facebook близько 11,5 тисяч підписників.

У матеріалах «Эхо Кавказа» Манфред Петрич – швейцарець, який займається бізнесом і журналістикою та веде свій популярний веб-сайт. Також йдеться про те, що він приїжджав до Абхазії як спостерігач на «президентські вибори» в цій самопроголошеній «республіці».

Раніше російські ЗМІ, цитуючи результати опитування, опубліковані на цьому ж блозі, виходили із заголовками: «Читачі німецьких ЗМІ назвали Меркель, Обаму і Ердогана «брехунами року», «Німці назвали Меркель, Обаму і Ердогана «головними брехунами року».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *