(ВІДЕО) Прикордонники знову виявили на лінії розмежування сотні тисяч доларів, гривень та мільйони російських рублів

Учора вдень на лінії розмежування прикордонники Краматорського загону спільно з працівниками фіскальної служби знову виявили велику партію грошей.

Перевезти її намагався наш співвітчизник, який прибув на виїзд до непідконтрольної території України в контрольний пункт в’їзду/виїзду  «Зайцеве» автомобілем «Акура MDX». Під час огляду авто прикордонний наряд помітив, що 42-річний житель Луганщини неабияк знервований. Тому транспортний засіб був виведений із загального потоку та переміщений в місце для поглибленого огляду. В ході перевірки у спинках задніх сидінь авто прикордонно-митна оглядова група виявила спеціально обладнані 5 металевих сейфів з валютними коштами всередині. Кожен сейф був закритий на окремий ключ. Виявили сейфи тільки після того, як було демонтовано зовнішню обшивку, що була щільно приклеєна.

Всього зі сховків дістали понад 98 тисяч доларів США, 6 мільйонів рублів РФ,  близько 15 банківських карток. На даний час оперативно-слідчою групою проводяться процесуальні слідчі дії, точна кількість іноземної валюти встановлюється.

Ще в одного громадянина України, який їхав на непідконтрольну територію, у цьому контрольному пункті виявлено у кишенях верхнього одягу 95 тисяч гривень.

Також учора прикордонники Краматорського загону у пункті контролю «Мар’їнка» виявили 200 тисяч гривень, які були приховані під обшивкою важеля коробки передач автомобіля «Шкода». Громадянина України видала знервована поведінка, після чого було ретельно перевірене авто, яким він їхав, та виявлено тайник. Громадянина з виявленими коштами передано представникам фіскальної служби.

Крім того, щойно надійшла інформація, що прикордонники та працівники фіскальної служби у КПВВ «Зайцеве» затримали запакований  сотнями тисяч доларів та мільйонами російських рублів «Ніссан». Попередньо встановлено, що українець віз на підконтрольну бойовикам територію 350 тисяч доларів та 5 мільйонів російських рублів.

 Загалом з початку року у 14 випадках прикордонники Краматорського та Донецького загонів із взаємодіючими органами виявили на лінії розмежування у зоні АТО понад 2 мільйони гривень, більше 13 мільйонів російських рублів, 510 тисяч доларів США, 10 тисяч євро та 175 банківських карток. Більшість коштів були виявлені у КПВВ «Зайцеве», «Мар`їнці» та «Новотроїцькому».

 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *