Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків Голови правління ПАТ «АБ «Порто-Франко»

Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувалось Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, стосовно колишнього виконувача обов’язків Голови правління ПАТ «АБ «Порто-Франко» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Вказана особа обвинувачується у тому, що будучи службовою особою, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з особами, обставини вчинення кримінального правопорушення якими досліджуються у ході досудового розслідування у іншому кримінальному провадженні, заволодів правами вимоги за кредитними договорами рефінансування на загальну суму понад 33 млн грн, що в шістсот разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян і є особливо великим розміром.

Вчиненим кримінальним правопорушенням завдана шкода державі в особі Національного банку України на вказану суму.

З метою відшкодування шкоди, Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб пред’явлено цивільний позов.

Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та покладено обов’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *