Lego змінює свої правила через скандал з Ай Вейвеєм

Lego змінює свої правила через скандал з Ай Вейвеєм

  • 13 січня 2016


Getty Images News

Компанія Lego заявила, що переглянула свою політику оптових закупівель і більше не питатиме своїх клієнтів, на що вони хочуть використати конструктор.

Це сталося після нещодавнього інциденту за участю китайського художника Ай Вейвея.

У жовтні минулого року Ай Вейвей звинуватив Lego у цензурі та дискримінації, коли компанія відмовилася продати свої блоки безпосередньо йому.

Художник також пов’язав позицію Lego з її бізнес-інтересами в Китаї.

Компанія заявила, що, згідно своїх правил, може відхилити запит, якщо вирішить, що конструктор використають для політичних заяв.

Ай Вейвей відомий своєю критикою китайського уряду. Він також вважається одним із провідних сучасних художників у світі.

Конструктор йому був потрібен для твору мистецтва про дисидентів. Зрештою він використав блоки, які після скандалу йому почала дарувати публіка.

У середу митець знову відреагував на рішення Lego, розмістивши у Instagram фото хлопчика, який ліпить цеглини йому на обличчя.

У заяві на своєму веб-сайті у вівторок Lego повідомила, що питала своїх клієнтів, які замовляли товар оптом про тематику їхнього проекту. Компанія зазначала, що не хоче “активно підтримувати або заохочувати певні програми”.

“Тим не менше, ці принципи можуть спричинити непорозуміння або сприйматися як суперечливі, і тому Lego Group скоригувала їх”, – заявила компанія.

Натомість з 1 січня компанія проситиме клієнтів підтвердити, що сама Lego не підтримує і не заохочує їхні проекти, які будуть виставлені у громадських місцях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *