Східний фронт. 3 серія. Поза межами бою

Третя серія з документального серіалу “Східний фронт” і перша, присвячена мирним людям, яких обпалила війна на Донбасі. Розповіді мешканки Авдіївки, котра пережила ад штурму цього міста, та жахливі сліди війни – мінні поля прямо в межах цього міста. Свідчення селян, які пережили тимчасову окупацію російсько-терористичними бандформуваннями: в селі Верхньокам’янське Донецької області дітей, які збіглися подивитись на окупантів, ті розганяли пострілами в повітря. Мешканці Кремінної пригадують спроби бандитів під прапорами “ЛДНР” захопити це місто.

Документальні кадри з Лисичанська зафіксували сліди побуту окупантів та свідчення героїчного визволення міста українськими збройними силами: серед іншого глядач побачить вулицю, де за 15 хвилин бою загинуло тридцять чотири бійці української армії.

Звісно, показуючи та розповідаючи про трагедію мирного населення Донбасу, автори фільму не могли не присвятити певну частину фільму солдатам тилових служб української армії, чия героїчна праця практично завжди залишається поза увагою фронтових журналістів.

У фільмі використані кадри реального бою.

Попередні серії “Східного фронту”:

1 серія. Агресор – Росія

2 серія. Чого варте “русское слово”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *