Фешн-блог: чоловіки, скиньте це негайно!

Фешн-блог: чоловіки, скиньте це негайно!

Наталія Валевська

  • 19 січня 2016

Getty

Про автора

Я – Наталя Валевська. У своєму блозі я писатиму про моду, стиль, філософію красивого і любов до естетичного. У мене за плечима – сім років роботи у модному рітейлі Києва і створення власного взуттєвого концепт-стора, а також багато букв, написаних для різних видань на різні теми, онлайн та глянцевих, про одяг, взуття і чому красиві речі треба не просто носити, а й любити.

Не хочеться починати новий рік у блозі темою-запереченням, а текст – часткою “не”, але я вже це зробила на благо тих, про кого піде мова. До весни залишилось лише кілька тижнів, і перш ніж однаково нудні зимові куртки та черевики поступляться місцем усьому-що-лише-можна-уявити, я хочу озвучити для сильної (перепрошую за стереотип) половини (статистично, трошки більше) людства, ЩО з предметів їхнього гардеробу, на думку жінок, НІКОЛИ не має з’являтися не те що в самому гардеробі, а навіть у думці.

Враховуючи делікатність теми, хочу попередити: цей текст є авторською точкою зору, і якщо вам ніяк не збагнути, чому, наприклад, білі шкарпетки з туфлями – не фен-шуй, то не посилайте мені променів несмаку, а краще напишіть альтернативний нищівний текст на тему “101 причина купити 101 пару білих шкарпеток у 2016-му”.

Кілька років тому в одній з редакцій, де я працювала фешн-оглядачем, ми з колегами-дівчатами набрейнштормили пару десятків табу для чоловіків у моді. Потім список дистилювався до ключових “фешн-фе” – тих, що скільки би про них не писати, нікуди не зникають з року в рік. Але це геть не дивно, адже навряд чи їхні адепти шукають стилістичних порад на ресурсах про моду. Тому віримо, що цей текст не про вас, любі читачі, але не зайвим буде повторити, що з одягу та аксесуарів опускає чоловіків нижче плінтуса в жіночих очах.

Ukrinform

“Майка-алкаголічка” – одне з головних табу чоловічого стилю

Майки. Так-так, звичайні білі бавовняні майки (a.k.a. “алкоголічки”) були названі майже всіма опитаними дівчатами в якості ворога №1 вишуканого чоловічого стилю. Особисто я ставлюся до них спокійно, бо такі все життя носить мій дід, якого я дуже люблю. Але якщо молодий і стильний чоловік не хоче нагадувати жінці її діда, чи персонажа, що програв у хрестики-нулики собаці у фільмі про Сімпсонів, чи просто офіційного алкоголіка під’їзду у 90-х, то краще про них забути. Йдеться про майку як окремий елемент образу, а не утеплення при мінус двадцять, спокійно.

Getty

Шкарпетки з сандалями – давня “хвороба” чоловічого побуту

Шкарпетки з сандалями, а також лоферами, сліпперами і топ-сайдерами. Я знаю, не можна перевантажувати текст мудрими словами, але якщо вам вистачило відчуття стилю, щоб завести собі пару з вище вказаних “-ерів”, то знайдіть ще манюню дрібочку того самого відчуття, щоб не поєднувати це взуття зі шкарпетками: вищевказані типи люблять носитися на босо. Наведіть лад з ногами й забудьте комбінацію “сандалі+шкарпетки” назавжди (хіба що в наступному сезоні її продемонструє Prada, Chanel i Burberry, і це стане повальним трендом; сподіваюся, що ні).

Getty

Глибоке декольте перебуває в монополії жінок

Глибоке декольте. Соціум розпорядився так, що натякати на красу грудей так, щоб їм за це нічого не було, можуть лише жінки. Чоловікові краще сховати свою грудну клітку, навіть якщо вона неземної краси, під сорочку чи светр – недаремно ґудзики на сорочці починаються від шиї. Якщо вам здається, що я прискіпуюсь, і одяг з V-вирізом не повинен зазнавати гендерних утисків, пригадайте найпалкіших прихильників тренду (наприклад, Валєру Леонтьєва), і переконайтеся, що це не так. Повинен.

Білі туфлі. Напевне, один з найнераціональніших пунктів у списку дівчачих заборон для чоловічої моди, але він реальний. Туфлі – носіть на здоров’я; білий одяг чи аксесуари – теж можна (білі поло, наприклад, виглядають особливо стильно на загорілих тілах), але не “білі” та “туфлі” одночасно. Просто прийміть це.

UNIAN

Спортивний костюм поза занять спортом – ще одне табу та спадщина 90-х

Окуляри на шиї і спортивний костюм на вулиці. Ці дві позиції, хоч і різні анатомічно, близькі стильово. І те, й інше показує не дуже високий рівень освіти/соціального статусу носія. Можливо, тут попахує снобізмом, але логіка очевидна: кожна освічена людина знає, де місце окулярам (перед очима) і спортивному костюмові (у фітнес-закладі). Не приплітати сюди кросівки – вони тепер офіційно у вуличному дрес-коді.

UNIAN

Яскраві принти – не кращий вибір для чоловіка, який вважає себе стильним

Яскраві принти. Йдеться не про красиве візуальне оздоблення світшота чи футболки, для прикладу, а про шаленство кольорів, що повністю покриває верхню чи нижню половину чоловічого тіла. Залиште “гавайки” для Гаваїв і носіть кольорові однотонні поло, футболки чи легкі сорочки, лише не з принтами “вирви-око”. Дівчата їх дуууже люблять, але на собі.

У списку табу в чоловічій моді є ще чимало популярних “фінтів”: барсетки, великі блискучі пряжки (намагання привернути увагу нижче пояса?), надто відкриті плавки чи шорти і фейкові речі, наприклад. Для мотивації позбутися подібного барахла відкрию секрет: стильний чоловік – сексуальний чоловік. А далі вирішуйте самі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *