Головне управління розвідки Міністерства оборони УкраїниОбстановка в районі проведення АТОстаном на 18 січня 2016

Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Обстановка в районі проведення АТО
станом на 18 січня 2016 року
Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. 17 січня ц.р. здійснено 48 обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів та БМП-2, з них: 19 – Луганське, Зайцеве, Новгородське, Троїцьке, Майорськ, Новоселівка, Верхньоторецьке (Слов’янський напрямок);
21 – Авдіївка, Мар’їнка, шахта Бутовка, Опитне, Піски (Донецький напрямок); чотири – Старогнатівка, Гранітне (Волноваський напрямок); чотири – Водяне, Талаківка (Маріупольський напрямок).

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Старомихайлівка, Заїченко, Ясинувата, Докучаєвськ та Тернівка забороненого Мінськими домовленостями озброєння – мінометів, танків, 100-мм протитанкових гармат “Рапира”, САУ та 122-мм РСЗВ “Град”.

Протягом доби зусилля противника зосереджувались на:

підвищенні боєздатності та підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння. Триває підготовка до проведення на полігоні у районі Торезу показового батальйонного тактичного навчання 3 окремої мотострілецької бригади;

логістичному забезпеченні підрозділів. На озброєння з’єднань і частин противника продовжується постачання нової та відновленої техніки з території Російської Федерації. Здійснюється поповнення запасів боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та матеріально-технічних засобів на складах 1 та 2 АК.

На тимчасово окупованих територіях Донбасу відмічається погіршення санітарно-епідеміологічної обстановки. Зафіксовано масові випадки захворювання особового складу на пневмонію:

після ротації підрозділів на передових позиціях захворювання виявлено у 70% військовослужбовців;

у Горлівці від пневмонії померло понад 50 осіб.

Крім того, у Донецьку серед військовослужбовців 1 АК виявлено розповсюдження інфекційного захворювання, тип та походження якого лікарі визначити не можуть (до медичних закладів звернулось понад 50 осіб).

Проблема загострюється через нестачу лікувальних засобів та кваліфікованого медичного персоналу.

http://gur.mil.gov.ua/content/obstanovka-v-rayoni-pro..


Посилання
gur.mil.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *