Австрійська журналістка написала книгу про війну в Україні

У Австрії вийшла книга журналістки Ютти Соммербауер «Україна у війні», що розповідає  про події на Донбасі. З понеділка її можна буде придбати на полицях книжкових магазинів Відня. А у лютому та березні відбудуться зустрічі-презентації з авторкою, повідомляє VIDIA з посиланням на портал Сторінка.at.

«На відстані всього двох годин літаком з Відня або Берліна у східній частині України – війна, перервана наразі сумнівним перемир’ям», – так починається коротка анотація до книги.

Ютта Соммербауер з 2008 працює в австрійській щоденній газеті Die Presse, спочатку у відділі «Хроніка», а тепер –  «Зовнішня політика». Ютта часто привозила матеріали з України, Росії, Білорусі, Південного Кавказу та Центральної Азії. Журналістка також писала про Майдан та чимало разів бувала на Сході України з обох боків фронту.

«У статтях завжди коротко повідомляється про події, тому не завжди можна глибоко розкрити, що саме відбувається на Сході, як люди живуть і що переживають. Tому я вирішила розширити своє завдання і написати книгу», – розповіла Ютта Соммербауер у.

За словами журналістки, у книжці присутнє історичне підґрунтя, розділи, присвячені відносинам з Росією та Європою, а також історії її поїздок на Схід. Вона пише про те, як люди живуть на окупованих територіях, які проблеми постають перед ними; про питання біженців та їхнє «життя спочатку»  на новому місці; про солдатський побут та психологічні травми, з якими воїнам доводиться стикатися.

Нагадаємо, Сергій Лойко відмовив Голлівуду у екранізації книги з поваги до «кіборгів».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *