«УКРОБОРОНПРОМ» ПЕРЕДАВ УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ ПЕРШУ ПАРТІЮ ВІТЧИЗНЯНИХ БЕЗПІЛОТНИКІВ Українська армія отримала перший суто вітчизняний

«УКРОБОРОНПРОМ» ПЕРЕДАВ УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ ПЕРШУ ПАРТІЮ ВІТЧИЗНЯНИХ БЕЗПІЛОТНИКІВ
Українська армія отримала перший суто вітчизняний безпілотний комплекс – БпАК-МП-1, що складається із трьох безпілотників та системи управління і спостереження, розроблениий фахівцями ДК «УКРОБОРОНПРОМ» спільно з науковцями Національного Університету «Київський Політехнічний Інститут».
Виготовляється високотехнологічний прилад на київському підприємстві ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, що входить до складу Державного концерну «УКРОБОРОНПРОМ».

«Першу партію цих безпілотних авіаційних комплексів буде передано Збройним Силам України, і найближчим часом її буде направлено до зони проведення АТО», – повідомив секретар РНБО України Олександр Турчинов. За словами посадовця, серійне виробництво, починаючи від розробки і завершуючи готовим комплексом, крім технологічних переваг, дозволяє значно зекономити бюджетні кошти, бо такий комплекс є втричі дешевшим за імпортні аналоги. «В умовах, у яких перебуває Україна, низька ціна та, відповідно, економія бюджетних коштів при збереженні якості і військово-технічних характеристик є дуже важливою перевагою, що в майбутньому дозволить успішно конкурувати і на зовнішніх ринках», – підкреслив секретар РНБО.

«Завдяки скоординованій роботі, шлях від ідеї до серійного виробництва БПЛА подолали у рекордно стислі терміни – менше, ніж за рік. Це злагоджена робота всіх підрозділів, всіх людей, які присутні. Разом ми – сила! Наша задача, щоб всі державні інституції працювали так само злагоджено», – заявив очільник ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

Вітчизняний БпЛА має такі тактико-технічні характеристики:

• Розмах крил – 3 000 мм

• Довжина – 1295 мм

• Максимальна злітна вага – 5,5 кг (корисне навантаження – 1,5 кг)

• Тривалість польоту – до 2 годин

• Швидкість – від 40 до 120 км/год

Ще однією перевагою українського безпілотника є те, що він запускається з руки. Крім того, він впевнено працює за умов технічної протидії, а після завершення бойового завдання опускається на парашуті.

Нагадаємо, 2016 року до ЗСУ також має надійти перша партія бронеавтомобілів «Дозор», який теж пройшов шлях від випробувального зразка до серійного виробництва менше, ніж за рік.

2014 та 2015 року ДК «УКРОБОРОНПРОМ» повністю виконав Державне оборонне замовлення (ДОЗ).http://www.ukroboronprom.com.ua/newsview/1/927


Посилання
www.ukroboronprom.com.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *