НАБУ розпочало перевірку інформації щодо розтрати державних коштів у Мінекології 21 січня

У середу, 27 січня, під час засідання уряду, Прем’єр-міністр України А. Яценюк оприлюднив матеріали службового розслідування стосовно можливого неналежного виконання службових обов’язків посадовцями Міністерства екології та природних ресурсів під час організації і проведення тендерів на реконструкцію мереж освітлення. Зокрема, Прем’єр-міністр заявив, що передасть Акт службового розслідування до Національного антикорупційного бюро України, та закликав Бюро розпочати кримінальне провадження щодо озвучених ним фактів.

Повідомляємо, що 21 січня 2016 р. за результатами аналітичної роботи НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом замаху на розтрату державних коштів в особливо великих розмірах (понад 480 млн грн), що кваліфікується за ч.1 ст.15, ч.5 ст.191 КК України. Відповідні дані було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. На причетність до вказаного кримінального правопорушення перевіряються службові особи (в т.ч. колишні) Міністерства екології та природних ресурсів, ДП «Українські екологічні інвестиції» та ТОВ «Агротехбуд».

НАБУ очікує надходження від Кабінету Міністрів матеріалів із доказами, про які повідомив Прем’єр-міністр, для їхньої перевірки в ході досудового розслідування. 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *