Премію ім. Лесі Українки цьогоріч отримав письменник із Донецька

На конкурсі змагалися 19 авторів та 26 творів, які були видані у 17 видавництвах України

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки переміг донецький письменник Павло Кущ з книгою «АБВ, або Операція «Ставкозавр». Про це сьогодні повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Твір був виданий у 2014 році журналом «Донбас» та Національною спілкою письменників України.

«Пригодницька повість «АБВ, або Операція «Ставкозавр» розповідає про пригоди сільських друзів-зірвиголів, вона наповнена теплом і добротою, допомагає зберігати оптимізм і віру у перемогу добра над злом. Розрахована книга на дітей молодшого і середнього шкільного віку», — передає Держкомтелерадіо. 

pavlo_kushch


Павло КущАвторські права: osvita.mediasapiens.ua

На конкурсі змагалися 19 авторів та 26 творів, які були видані у 17 видавництвах України. 

Павло Кущ – відомий письменник-сатирик, лауреат Літературної премії імені Остапа Вишні. Він також є автором шести прозових книг для дітей. Його попередні книги для дітей «Далі буде», «Ревин хутір», «КотоВасія» відзначалися обласними літературними преміями ім. Павла Байдебури та ім. Григорія Кривди. До 2015 року Павло Кущ мешкав у Донецьку, працював власним кореспондентом газети «Урядовий кур’єр», очолював Донецьку обласну організацію НСПУ. Після захоплення міста проросійськими бойовиками змушений був лишити домівку і переїхати на контрольовану Україною територію Донецької області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *