У Канаді протягом півроку показуватимуть українське кіно

Протягом шести місяців у чотирьох містах Канади відбуватиметься український кінофестиваль, під час якого покажуть близько трьох десятків фільмів про Україну, передає Укрінформ.

«Фестиваль планується із січня по червень як регулярний показ стрічок на українську тематику в Оттаві, Торонто, Монреалі та Кінгстоні. Фільми демонструватимуться раз на тиждень або раз у кілька тижнів», – розповіла організатор фестивалю Іванна Плахотнюк.

Кожен місяць матиме свою кінотематику. У січні і лютому покажуть фільми про Євромайдан і бойові дії на сході України. Березень присвятять популярному українському кіно. У квітні відзначатимуть 30-ті роковини аварії на Чорнобильській АЕС. У травні покажуть нове й експериментальне українське кіно, у червні – документальні фільми про права людини.

Організатор вважає, що значна розтягнутість фестивалю в часі дозволить довше підтримувати тему України в інформаційному просторі: «Я вирішила демонструвати фільм раз на тиждень або навіть у кілька тижнів, аби не відпускати канадську публіку з інформаційного простору і постійно нагадувати їй щось про Україну».

Усі кошти, зібрані під час кінопоказів, підуть на протезуваннях поранених на Сході українських бійців, їхню психологічну реабілітацію та підтримку українського кіновиробництва.

Стартує фестиваль вже сьогодні в Оттаві показом документального фільму американського режисера Бена Мозеса «Я – українець», що розповідає про долі двох учасників Євромайдану.

Нагадаємо, фільм про кримських татар представить Україну на Берлінале.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *