Український гітарист переміг на престижному конкурсі у Сан-Франкциско

Українець Марко Топчій переміг у одному з найпрестижніших міжнародних конкурсів гітаристів – Конкурсі імені Мауріціо Біазіні у Сан-Франкциско. Про це повідомляє VIDIA із посиланням на офіційну сторінку музиканта у Facebook.

Marko Topchii is a winner of the International Guitar Competition Maurizio Biasini at San Francisco Conservatory of…

Опубліковано Marko Topchii 17 січня 2016 р.

Як пише про Марка Music-review Ukraine, за свою коротку кар’єру Топчій уже виборов понад 60 нагород на різних професійних міжнародних конкурсах гри на гітарі.

На його рахунку більше 25 перших премій з цілого світу – США, Японії, Китаю, Індонезії, Мексики, Португалії, Італії, Франції, Німеччини, Ліхтенштейну, Сербії, України… Недарма музиканта-віртуоза називають Гітарним Паганіні.

Конкурсний виступ Марка Топчія у Сан-Франкциско можна переглянути на відео в часовому проміжку з 01.03.30 до 01.42.20.

http://livestream.com/accounts/325629/events/1719757/videos/109724454

Ґрунтовну статтю про конкурсні успіхи артиста подало знамените фахове видання «Classical Guitar Magazine». Музичний оглядач Блер Джексон (Blair Jackson) розповів виданню, що цього року конкуренція була дуже високою і особисто він був переконаний в першості Клемента Шарпентьє з Франції. Але, за його словами, своїм блискучим виконанням надскладної конкурсної програми, з точки зору техніки й інтерпретації, Марко Топчій значно перевершив інших учасників і отримав переконливу перемогу на цих престижних міжнародних змаганнях. Блер Джексон стверджує, що виконання «Аранхуеського концерту» для гітари з оркестром Хоакіно Родріго поставило українського артиста на голову вище за його двох найближчих суперників. Також критик відзначає хороше збалансоване звучання гітари і оркестру, разом з тим наголошуючи, що особисто йому було би приємніше послухати сольний інструмент без традиційного підсилення.

Нагадаємо, альбом українсько-канадського гурту очолив рейтинг у США.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *