АЕРОПОРТ “ЖИТОМИР” ПРИЙНЯВ ПЕРШИЙ ПІСЛЯ 25 РОКІВ ПРОСТОЮ КОМЕРЦІЙНИЙ РЕЙС У п’ятницю, 29 січня

АЕРОПОРТ "ЖИТОМИР" ПРИЙНЯВ ПЕРШИЙ ПІСЛЯ 25 РОКІВ ПРОСТОЮ КОМЕРЦІЙНИЙ РЕЙС

У п'ятницю, 29 січня 2016 року, регіональний аеропорт "Житомир" після 25 років фактичного простою прийняв перший технічний рейс літака Saab 340 авіакомпанії Yanair.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Директор аеропорту Сергій Будяк заявив, що таким чином покладено початок експлуатації аеродрому. При цьому він додав, що тепер аеродром аеропорту може приймати літаки типу Ан- 24, Saab 340. Надалі планується продовжувати реконструкцію аеропорту та розширення його потужностей. Інвестором реконструкції є авіакомпанія Yanair, яка має намір розмістити в аеропорту "Житомир" базу технічного обслуговування.

Окрім того, за інформацією видання "Інтерфакс-Україна", власник Yanair Олексій Янчук у Житомирі в п'ятницю, 29 січня, висловив припущення, що авіакомпанія розраховує в разі введення в повну експлуатацію аеропорту "Житомир" вартість польотів з нього буде на 25-30% нижчою, ніж з аеропортів Києва.

"За нашими розрахунками, польоти звідси можуть бути дешевшими на 25-30%, оскільки тут не буде такого штату, як у київських аеропортах, податок на землю тут значно нижчий, відповідно, й витрати будуть нижчими", – наголосив він.

Мер Житомира Сергій Сухомлин додав, що в аеропорту також утричі дешевшим, порівняно з київськими, буде збір за зліт/посадку. "Я також сподіваюся, що тут буде дешевшим паливо, оскільки ми маємо намір отримати сертифікат і мати дешеву заправку палива, в цьому є розуміння влади", – розповів Янчук.

http://www.5.ua/suspilstvo/Aeroport-Zhytomyr-pryiniav..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *