«Граната, знайдена біля будівлі телеканалу, — провокація», — штаб АТО

Виконавчий директор Донецької регіональної дирекції Національної телекомпанії України Віктор Підлісний заявив, що провокація з підкиданням гранати до офісу телеканалу не вплине на роботу журналістів

«У своїй щоденній роботі журналісти телеканалу «До ТБ» об’єктивно висвітлюють події в Донецькій області, намагаючись завжди залишатися в самому їх центрі. Звичайно, те що ми є і працюємо не влаштовує багатьох, особливо тих, хто перебуває на тимчасово окупованій частині Донецької області. Разом з тим, необхідно завірити наших глядачів у тому, що ми не змінимо свого професійного кредо і надалі будемо знаходитися на передньому краї інформаційного поля Донбасу. І те, що під офіс нашого телеканалу сьогодні невідомі в камуфляжі підклали гранату, лише підтверджує правильність нашої позиції і дій», — підкреслив він, повідомляють Новости Донбасса.

Заступник начальника штабу АТО у зв’язках із ЗМІ Тарас Дзюба також вважає, що гранату під офіс телекомпанії «До ТБ» підкинули з метою провокації.

«Якщо подивитися на відео з камери відеоспостереження, то видно, що людина обернулася і подивився, як воно все лежить. Зараз проводиться перевірка і органами військового правопорядку та Національною поліцією. Також Донецьким зональним органом ВСП проводиться перевірка того боєприпасу, який залишений на місці події», —пояснив він.
  
При цьому прес-секретар Краматорського відділу Національної поліції в Донецькій області Ольга Юрасова зазначила, що даний факт був внесений до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Сьогодні, 30 січня, близько восьмої години ранку на тротуарі біля входу до офісу телерадіокомпанії «До ТБ» навпроти будівлі міськвиконкому була виявлена ​​граната. Вибухотехніки встановили, що на землі знаходиться корпус гранати Ф-1 і запал, що не містять вибухову речовину, і які не представляють небезпеки. На даний момент боєприпас вилучено.

Камери зовнішнього спостереження зафіксували людини у військовій формі, який нібито обороняли боєприпас біля офісу каналу «До ТБ».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *