Переселенці стали героями міжнародної виставки у Харкові

Експозицію Міжнародного фотоконкурсу газети «День» представили у Харкові. Серед фото-героїв є і переселенці

З 170 знімків увагу привертає фотографія «Сашко», пише perecelenec.com.ua. Світловолосий хлопчик стоїть перед старими дверима. Вкриті черговим шаром зеленої фарби двері і напівголі стіни будинку свідчать: тут давно ніхто не жив. Будинок у Дніпропетровській області купила родина Олександра, яка переїхала з Донецької області. На знімках батько самостійно намагається облаштувати нове житло.

фотографія


«Сашко»Авторські права: perecelenec.com.ua

Тема дітей і зони АТО переважає на виставці «Дня». У «ЄрмиловЦентрі» представлена тільки частина фотографій.

Союзник


«Союзник». Автор фото: Олександр Клименко, КиївАвторські права: perecelenec.com.ua

Знімки на конкурс надіслали близько 200 авторів.

«Більш 3 000 000 знімків від професіоналів і аматорів нам прислали в минулому році, — говорить директор агентства маркетингу газети Ярослава Ятченко. — Мета цієї виставки — показати, чим живе Україна останні роки. У порівнянні з попередніми виставками, «День-2015» більше показує реалії зони військових дій».

виставка


Герої багатьох фоторобіт — переселенціАвторські права: perecelenec.com.ua

Фотокореспондент газети «День» Артем Пилипчук (його фотографії також представлені на виставці) розповідає про важливі деталі своєї роботи: одне з головних завдань — не нашкодити героям.

«Наприклад, тут звичайні люди, волонтери, чистять картоплю, допомагаючи готувати обід для воїнів. Я повинен не тільки якісно зберегти цей момент, але і зробити це акуратно, адже багато з них приховують правду про своє волонтерство навіть від близьких».

відвідувачі виставки


Відвідувачка виставкиАвторські права: perecelenec.com.ua

фотографія


«Папа йде на війну». Автор фото: Анна Чапала, ПолтаваАвторські права: perecelenec.com.ua

«Прощання з рідними, тварини в наметах добровольців, «ніжні» обійми політиків у Верховній Раді — навколишнє повсякденність склалася в єдину мозаїку», — каже відвідувачка виставки, викладач кафедри журналістики університету імені Каразіна Любов Хавкіна.

Побачити фотографії харків’яни зможуть до 12 лютого в «ЄрмиловЦентрі» (пл. Свободи, 4, головний корпус ХНУ імені Каразіна) з 12.00 до 20.00. Вхід вільний.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *