Президент підписав закон про перевибори міського голови Кривого РогуПрезидент України Петро Порошенко підписав закон

Президент підписав закон про перевибори міського голови Кривого Рогу

Президент України Петро Порошенко підписав закон про перевибори міського голови Кривого Рогу, ухвалений Верховною Радою 23 грудня 2015 року. Законом вибори призначені на 27 березня.

Центральній виборчій комісії доручено визначити обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення вказаних виборів, та вжити заходів щодо матеріально-технічного забезпечення для їхньої підготовки та проведення.

У другому турі виборів міського голови Кривого Рогу, що пройшов 15 листопада, переміг представник «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул. Кандидат від «Самопомочі» Юрій Мілобог подав скарги на порушення під час виборчого процесу, відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій.

Різниця між кандидатами склала 752 голоси, при цьому в 6 з 7 районів міста лідирував Мілобог. Через це більше трьох тисяч мешканців міста протестували проти призначення Юрія Вілкула міським головою.

Верховна Рада 23 грудня достроково припинила повноваження криворізького міського голови Юрія Вілкула і призначила позачергові вибори криворізького міського голови на 27 березня 2016 року.

Активісти з Кривого Рогу 20 січня оголосили безстрокове голодування, вимагаючи, щоб спікер Верховної Ради і президент підписали закон про проведення в їхньому місті позачергових виборів міського голови. Голодування проходить під кабінетом Гройсмана в будівлі парламенту. У президентській фракції називають ці дії політичним піаром.

Спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що організатори акції голодування у Верховній Раді свідомо ввели людей в оману.

http://www.hromadske.tv/politics/prezident-pidpisav-z..


Посилання
www.hromadske.tv

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *