Туреччина знову звинуватила Росію у порушенні повітряного простору

Туреччина знову звинуватила Росію у порушенні повітряного простору

  • 30 січня 2016


Reuters

Влада Туреччини заявила, що минулої п’ятниці російський винищувач-бомбардувальник Су-34 порушив турецький повітряний простір.

Анкара висловила обурення такою “безвідповідальною поведінкою”.

“Су-34, що належить ВПС Російської Федерації, порушив повітряний простір Туреччини о 11:46 за місцевим часом вчора (у п’ятницю)”, – йдеться в офіційній заяві турецького міністерства закордонних справ.

Екіпаж Су-34 не реагував на попередження російською та англійською мовами, кажуть у відомстві.

Російського посла викликали “для вираження протесту і обурення”.

У заяві міністерства сказано, що це порушення є чітким сигналом того, що Росія хоче ускладнити і без того непрості відносини між двома країнами.

Відносини між Росією і Туреччиною загострилися після того, як в кінці листопада турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24 на турецько-сирійському кордоні.

Анкара пояснила це тим, що літак порушив повітряний простір країни. Російська влада це заперечує; президент Володимир Путін назвав загибель літака “ударом у спину”.

Росія у відповідь запровадила ембарго на імпорт турецьких товарів – переважно продуктів харчування, а також заборонила продаж туристичних путівок до Туреччини і запровадила візи для громадян цієї країни.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *