Туреччина звинуватила Росію в порушенні повітряного просторуМіністерство закордонних справ Туреччини повідомило, що російські військовий

Туреччина звинуватила Росію в порушенні повітряного простору

Міністерство закордонних справ Туреччини повідомило, що російські військовий літак знову порушив турецький повітряний простір.

За даними турецького МЗС, 29 січня російський військовий літак Су-34 опинився в турецькому повітряному просторі, повідомляється на сайті міністерства.

Також зазначається, що перед тим, як кордон було порушено, пілота неодноразово попереджали російською та англійською мовами.

«Незважаючи на попередні зауваження з боку Туреччини і НАТО, Росія знову показала явний приклад поведінки, що загострює відносини», – заявили в МЗС Туреччини.

Повідомляється, що МЗС Туреччини викликав російського посла через заяви турецької сторони про порушення Росією повітряного простору і вручив йому ноту протесту.

Нагадаємо, 24 листопада 2015 року турецькі винищувачі F-16 збили російський фронтовий бомбардувальник Су-24, який імовірно порушив повітряний простір країни поблизу кордону з Сирією.

http://www.hromadske.tv/world/turechchina-zvinuvatila..


Посилання
www.hromadske.tv

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *