На шпальти The New York Times потрапила унікальна піцерія ветеранів АТО

Американське видання The New York Times опублікувало статтю про піцерію Pizza Veterano, яку в грудні 2015 року відкрили у Києві ветерани АТО, інформує VIDIA.

Засновник закладу – колишній учасник АТО Леонід Остальцев. На роботу він наймає лише ветеранів бойових дій на Сході України. Остальцев говорить, що їм складно знайти роботу після демобілізації, особливо в Києві. А завдяки таким проектам, «люди, що мають воєнний досвід, досвід вбивства і, крім того, отримали багато травм, рухаються далі й вливаються в суспільство».

«Тяжко, спекотно, але я зі своїми братами», – цитує Остальцева The New York Times.

Піцерія обслуговує усіх ветеранів бойових дій на Сході безкоштовно. Щонеділі для дітей учасників АТО кухарі проводять безкоштовні майстер-класи з приготування піци. 10% прибутку власник перераховує на допомогу бійцям. За день у Pizza Veterano роблять близько 150 піц. За місяць у закладі українці замовили на $3500 для військового госпіталю.

Спочатку Остальцев планував відкрити піцерію з двома кухарями, але зараз там працює вже шестеро. «На кухні вони крутять піци, посипають їх перцем та ставлять у гарячу піч. Ветерани готують піцу в українському стилі, використовуючи місцеве м’ясо, сало та салямі. До піци також додають гриби та цибулю», – йдеться у матеріалі.

За інформацією The New York Times, раніше схожу ідею мали італійські солдати, які служили в Лівані. Вони вважають, що таким чином зменшується безробіття серед колишніх бійців. «Це дуже важливо працювати разом. В таких умовах зароджується довіра», – додав лейтенант Якопо Євангелісті.

Нагадаємо, раніше у The New York Times писали про українського хлопчика з Донбасу.

Усі фото: Pete Kiehart для The New York Times

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *