Прес-центр штабу АТОРосійсько-терористичні війська продовжують активно обстрілювати не лише позиції сил АТО, а й

Прес-центр штабу АТО

Російсько-терористичні війська продовжують активно обстрілювати не лише позиції сил АТО, а й домівки мирних мешканців та об'єкти інфраструктури. Разом з цим глашатаї фейкових утворень не припиняють поширювати брехню, перекидаючи провину за свої злочини на Збройні Сили України.

Так, відомий фейкомет так званої ДНР, який називає себе то «спікером», то «заступником начальника штаба ополчення», то навіть «заступником командувача якогось незрозумілого бандформування» Едуард Басурін нещодавно в черговий раз звинуватив українських воїнів в обстрілі мирних мешканців.
«В ДНР располагают фактами применения ВСУ боевой техники в отношении мирных жителей. В частности, на горловском направлении украинские силовики без предупреждения обстреливают гражданский транспорт, пытающийся объехать блокпосты ВСУ», – наганяв жаху гАспадін Басурін.
То що ж мав на увазі, цей майбутній мешканець Лук’янівського СІЗО?
Насправді, 28 січня в 21.10 проросійські найманці з так званої «ДНР» з БМП та АГС обстріляли контрольний пункт в’їзду/виїзду «Мар’їнка» Державної прикордонної служби України. 30 січня 2016 року о 22.20 під мінометний обстріл бойовиків потрапив український блокпост, розташований неподалік контрольного пункту «Майорськ».
За оперативною інформацією члени терористичної організації «ДНР» в подальшому готують подібні провокації на Артемівському напрямку.
У зв’язку з тим, що кількість провокативних обстрілів прокремлівськими бойовиками українських контрольних пунктів в’їзду/виїзду дедалі збільшується, та щоб зірвати можливу провокацію бойовиків (обстріл колони цивільних автомобілів на одному з КПВВ, яку анонсував гаспадін Басурін) , командування сил АТО на території Донецької та Луганської областей розглядає можливість тимчасового закриття контрольних пунктів в’їзду/виїзду, з відповідним зверненням до міжнародних організацій, які займаються моніторингом виконання Мінських домовленостей.
Нижче надаємо фото наслідків обстрілу терористами ДНР КПВВ «Мар’їнка» та напрямок, з якого вівся вогонь. А також відео з камер спостереження, де зафіксовано момент обстрілу.

https://www.youtube.com/watch?v=eh9p7Weo-Gw
https://www.facebook.com/ato.news/posts/1135582776452..
0:32

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *