Детективи НАБУ перевіряють учасників тендерних схем у Мінекології

На причетність до розкрадання державних коштів у Міністерстві екології та природних ресурсів України перевірятимуться всі учасники тендерних процедур на реконструкцію мереж освітлення. Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник у коментарі «112 каналу».

«У тендері бере участь певна фірма, її працівники, є тендерний комітет. Відповідно, всі учасники будуть перевірені», – зауважив А. Ситник.

За його словами, аналітичні матеріали, які були попередньо напрацьовані детективами НАБУ щодо розтрати державних коштів у Міністерстві екології, дали можливість зробити висновок про сумнівну законність дій під час проведення тендеру.

«Остаточну оцінку ми дамо пізніше», – зазначив директор Бюро.

Нагадаємо, що 21 січня за результатами аналітичної роботи НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом замаху на розтрату державних коштів в особливо великих розмірах (понад 480 млн грн), що кваліфікується за ч.1 ст.15, ч.5 ст.191 КК України. Відповідні дані було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. На причетність до вказаного кримінального правопорушення перевіряються службові особи (в т.ч. колишні) Міністерства екології та природних ресурсів, ДП «Українські екологічні інвестиції» та ТОВ «Агротехбуд».

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *