Пентагон запропонує збільшити витрати на військову допомогу Європі в 4 рази

На огляді пропозиції у бюджет 2017 від Міноборони США очільник відомства Ештон Картер заявив, що потрібно збільшити витрати на додатковий контингент та навчання військ у Європі

Про це повідомляє агенція AP.

«Ми маємо продемонструвати потенційним ворогам, що якщо вони почнуть війну, ми зможемо в ній перемогти», — підкреслив Ештон Картер.

Він описав Росію, як зростаючий виклик для Сполучених Штатів.

«Ми реалізуємо послідовний та збалансований підхід, щоб стримувати російську агресію. Ми не турбувались про це 25 років, і як би я не хотів, щоб це було навпаки, наразі маємо потурбуватись», — заявив Ештон Картер на засіданні економічного клубу у Вашингтоні.

Запропонований на 2017 рік бюджет на оборону включатиме 3,4 міль’ярда доларів на проект, який Пентагон називає European Reassurance Initiative. Ця програма має продемонструвати готовність США захищати своїх союзників по НАТО в Європі, в яких зростає занепокоєність щодо намірів Росії після її вторгнення в Україну. В цьому році на програму було виділено 789 мільйонів доларів.

Пентагон вже збільшив частоту ротації свого контингенту в Європі, забезпечив військові навчання та іншу допомогу регіону. Всі ці зусилля спрямовані на стримання Росії від подальших агресивних дій проти інших націй в Європі.

Картер також повідомив, що в бюджеті запропоновано збільшення витрат на високоточну зброю проти Ісламської Держави на 50%, до 7,5 міль’ярдів доларів.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *