У Краматорську презентували дослідження громадської думки мешканців Донбасу

Сьогодні директор Міжнародного Республіканського Інституту в Україні Майкл Дракман, керівник програм інституту Тарас Бик та керівник відділу міжнародного розвитку посольства Канади в Україні Каріл Моркос представили результати соціологічного опитування стосовно громадської думки мешканців України. Опитування проводилось соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту та фінансувалось урядом Канади.

У  опитуванні, яке проводилось з 19 по 30 листопада 2015року взяли участь 1800 респондентів, 1200 з яких проживають на Донбасі на території, підконтрольній владі України.

Керівник програми інституту Тарас Бик розповів, що у ході дослідження виявилось, що близько 76% мешканців Донбасу підтримують єдність України. З них 31% вважають, що тимчасово окупована територія Донбасу повинна бути частиною України як і раніше, 28% пропонують надати їм розширені повноваження внаслідок децентралізації та 9% радять надати територіям спеціальний статус.

«82% мешканців Донецької та Луганської областей не відчувають тиск через їх рідну мову. А 71% з них не підтримують рішення Російської Федерації надіслати в Україну війська задля «захисту російськомовного населення», – зазначив Тарас Бик.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *