Директор НАБУ анонсував наступний допит Абромавичуса

Другий допит Міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса запланований на середу, 10 лютого. Про це під час брифінгу повідомив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

«Зараз відбувається детальний допит заявника. Після того, як ми вивчимо надані ним документи, ознайомимось із фактами та доказами, детективи розпочнуть допит інших свідків», – сказав Артем Ситник.

Директор Бюро зазначив, що відеозапис допиту Міністра економічного розвитку і торгівлі може бути оприлюднений задля зменшення рівня політичних спекуляцій навколо справи.

«Слідчі дії фіксуються з використанням засобів відеозапису. Я не виключаю того, що цей відеозапис після завершення слідчих дій, можливо, буде продемонстровано публічно для того, щоб усунути політичні спекуляції навколо кримінального провадження», – повідомив А.Ситник.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо відсутності реакції НАБУ на заяву народного депутата Єгора Фірсова про провадження, у якому фігурує Ігор Кононенко, директор Бюро заявив: «Кількість заяв від народних депутатів складає близько 20 на день, і не кожна заява є підставою для внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань».

«Певна частина заяв – просто зловживання правом звернення до Антикорупційного бюро, і не лише до нього, а й до інших правоохоронних органів. Я не пригадую, щоб у зверненні Фірсова були викладені матеріали щодо Кононенка – вони стосувались іншого народного депутата», – наголосив А.Ситник.

Нагадуємо, 3 лютого детективи Національного антикорупційного бюро України розпочали перевірку фактів, озвучених Міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції БПП Ігоря Кононенка та деяких інших народних депутатів. Перший допит А. Абромавичуса як свідка відбувся у понеділок, 08 лютого. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *