У НАБУ разом із детективами працюватиме представник ФБР

Вже з лютого у Національному антикорупційному бюро України постійно перебуватиме представник Федерального бюро розслідувань (США), який разом із детективами працюватиме над міжнародними дорученнями та контролюватиме їх проходження через компетентні органи США. Про це в ефірі «Громадського» повідомив директор Бюро Артем Ситник.

За його словами, цього місяця НАБУ мають відвідати представники ФБР, які допомагатимуть детективам відстежувати грошові потоки.

«Під час нашої роботи ми побачили, що у багатьох справах грошові потоки пов’язані із закордоном. Тому ми будемо звертатися за міжнародною правовою допомогою до партнерів – правоохоронних органів інших держав. Звичайно, це може вплинути на темпи розслідувань», – зазначив А. Ситник.

Як повідомив директор Бюро, у планах і візити детективів НАБУ до держав-партнерів для отримання міжнародної правової допомоги та обміну інформацією.

Нагадаємо, що за результатом візиту А. Ситника до Вашингтону НАБУ найближчим часом заключить з ФБР Меморандум про співробітництво.

 

Video of Інтерв'ю Артема Ситника Hromadske.tv 08.02

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *