Законодавство має сприяти роботі НАБУ – Президент України

Президент України Петро Порошенко готовий підтримувати напрацювання Національного антикорупційного бюро щодо внесення змін до чинного законодавства. Про це він повідомив під час зустрічі з керівництвом НАБУ, керівниками підрозділів та старшими детективами.

«Я вам гарантую дуже жорстку політичну волю щодо боротьби з корупцією. Законодавство має сприяти вашій роботі», – наголосив Глава держави.

Зокрема, під час зустрічі була обговорена можливість внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України в частині надання дозволів на проведення процесуальних дій, можливості співпраці НАБУ з викривачами, проведення власних розшукових дій, звільнень підозрюваних у корупційних злочинах під заставу.

Також Президент назвав можливість звільнення підозрюваних у вчиненні корупційних злочинів під заставу «заборгованістю парламенту перед НАБУ».

«Коли суди звільняють з-під варти підозрюваних у гучних багатомільйонних корупційних справах під заставу, дуже важливо, щоб у вас після цього не опускалися руки. Ви маєте пам’ятати, що держава на вас покладає величезні надії», – наголосив Глава держави.

П. Порошенко назвав одним із пріоритетів боротьбу з корупцією у судовій гілці влади. За його словами, на сьогодні НАБУ має обмежені можливості в подоланні корупції у судах. «Ми маємо зробити декілька рішучих кроків: позбавити суддів політичного і корупційного тиску та зняти суддівську недоторканість», – наголосив П. Порошенко. Він також повідомив, що запропонований ним законопроект стосовно недоторканості народних депутатів отримав схвальний висновок Конституційного Суду і повинен розглядатися на черговій сесії Верховної Ради України. Зняття правової недоторканості з депутатів є одним із важливих чинників для подолання корупції.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *