21 сім`я прикордонників Луцького загону отримала ключі від квартир

Сьогодні у місті Дубровиця, що на Рівненщині, відбулося урочисте вручення ключів від квартир 21 сім`ї прикордонників Луцького загону. В місті базується відділ прикордонної служби «Дубровиця», персонал якого і отримав службові квартири.

Захід відбувся за участі першого заступника Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенанта Василя Серватюка, першого заступника Голови Рівненської ОДА Юрія Приварського, Голови обласної ради Володимира Ковальчука та Голови ветеранської організації Луцького прикордонного загону Аркадія Яворського, військовослужбовців Луцького прикордонного загону, гостей і сімей прикордонників.

Спорудження будівлі було розпочате ще в 2011 році, однак за браком фінансування у 2013 році призупинилося. Поновити зведення житлового будинку вдалося лише у 2014 році. Нині будівля відповідає усім сучасним вимогам, житлові квартири повністю підготовлені для заселення: встановлені енергозберігаючі склопакети, вхідні та міжкімнатні двері, сучасні сантехніка, на стінах поклеєні шпалери. Крім цього виконано утеплення зовнішніх стін. У кожній квартирі встановлені індивідуальні лічильники споживання електроенергії та холодної води. Загальна вартість будівництва склала 7,3 мільйонів гривень, що є набагато дешевше ніж придбання готового житла.

Загалом із 21 сімей-новосельців – 5 квартир отримали прикордонники, які є учасниками антитерористичної операції на сході нашої країни. А одна з прикордонних родин, яка в цей день святкує новосілля, з початком бойових дій вимушена була виїжджати з окупованих територій Луганської області, але службу у прикордонному відомстві не полишила. Як чоловік, так і дружина – військовослужбовці.

«Дуже приємно вручити ключі від осель прикордонникам, які з честю та гідністю виконують свій обов’язок по захисту незалежності нашої Батьківщини. Бажаю, щоб у ваших домівках панувала злагода, гармонія та щастя, –  сказав Василь Серватюк, вітаючи новосельців. – Прикордонне відомство чітко усвідомлює важливість завдання, що пов’язане з забезпеченням персоналу житлом, і все робить для того, аби підвищити соціальні гарантії військовослужбовців, що є одним із пріоритетних завдань нашої служби.  І якщо в минулому році ми витратили 60 мільйонів гривень на придбання житла для військовослужбовців, то в цьому році на житло заплановано 200 мільйонів гривень», – додав він.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *