Протягом 2015 року послугами служби зайнятості Донецької області скористалися 72 тис. громадян

Служба зайнятості області використовує різні форми сприяння зайнятості населення, приділяючи особливу увагу соціально вразливим категоріям населення та внутрішньо переміщеним особам. Протягом січня-грудня 2015 року послугами Донецької обласної служби зайнятості скористалися 72 тис. осіб, за направленням служби зайнятості були працевлаштовані 22,3 тис. осіб. Також послугами центрів зайнятості скористалися 9,2 тис. внутрішньо переміщених осіб.

10 лютого в рамках прес-туру, на який було запрошено представників ЗМІ (місцеві телеканали, друковані та інтернет-видання), відбулося відвідування підприємців та підприємств, установ і організацій міст Краматорська та Слов’янська, що були створені або укомплектовуються кадрами за сприянням служби зайнятості Донецької області.

Ірина Мельник, переселенка з м. Макіївка, має вищу освіту, у свій час працювала у Чайкінських магістральних електричних мережах державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго» на посаді бухгалтера. З початком бойових дій в 2014 році І.Мельник покинула роботу, і їй довелося виїхати до Краматорська. У пошуках нової роботи звернулася до Краматорського міського центру зайнятості, де отримала інформацію про можливість започаткування власної справи. Жінка пройшла навчання за напрямком «Основи підприємницької діяльності» та у грудні 2015 року зареєструвалася в якості фізичної особи-підприємця, обравши вид діяльності «Роздрібна торгівля уживаними товарами в магазинах» (роздрібна торгівля дитячим стоком), отримала одноразово виплату допомоги по безробіттю. На сьогодні вона успішно працює і має своє коло клієнтів, які залюбки користуються запропонованим товаром.

Далі, за програмою прес-туру, було заплановане відвідування Публічного акціонерного товариства «Енергомашспецсталь» м. Краматорськ. Основний вид діяльності – виробництво чавуну, сталі та феросплавів.

За роки співпраці з роботодавцем Краматорським міським центром зайнятості укомплектовано 1147 вакансій на посади електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, формувальника ручного формування, обрубувача, інженера-конструктора та ін. Професійне навчання за направленням центру зайнятості пройшли 26 безробітних (19 – електрогазозварники, 7 водіїв навантажувача). Для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці 30 працівників підприємства навчаються за ваучерами: 7 – за професією електрогазозварник, 23 – водій навантажувача.

Повне товариство «КІО» надає консультаційні послуги з оформлення документів в сфері нерухомості. У зв’язку зі збільшенням потоку клієнтів підприємству були потрібні кваліфіковані фахівці. З метою підбору необхідних кадрів роботодавець звернувся до Слов’янського міського центру зайнятості.

Фахівці центру зайнятості проаналізували професійно-кваліфікаційний склад безробітних, відібрали претендентів на робочі місця, в тому числі і внутрішньо переміщених осіб. За результатами співбесіди на новостворені тимчасові робочі місця були працевлаштовані безробітні жінки-переселенки на посади менеджерів.

Завдяки тому, що серед працевлаштованих виявилися внутрішньо переміщені особи, роботодавець зміг скористатися такою послугою служби зайнятості, як компенсація оплати праці при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб за строковими трудовими договорами. Послуга служби зайнятості дала можливість заощадити кошти підприємства та працевлаштувати внутрішньо переміщених осіб.

Наталія Уварова, вчителька початкових класів та музики за освітою, має тривалий досвід роботи в школі. Після звільнення з попереднього місця роботи у вересні 2014 року за сприянням у пошуках роботи звернулася до Слов’янського міського центру зайнятості. Відвідавши семінари, присвячені можливості відкриття власної справи, Наталія вирішила реалізувати себе в організації різних видів відпочинку та розваг.

Навчання на курсах «Спеціаліст по підприємницької діяльності» в Краматорському економіко-гуманітарному інституті за направленням служби зайнятості тільки зміцнило її рішення. З жовтня 2014 року Наталія розпочала підприємницьку діяльність. Наявність професійної освіти, творчий підхід, креативність мислення, товариськість – всі ці якості дозволяють жінці в організації весіль, ювілеїв, корпоративів, дитячих свят тощо.

За інформацією Донецького обласного центру зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *