Ситник: Детективи розслідують справу про незаконне збагачення міністрів

З середини грудня 2015 року детективами Національного антикорупційного бюро України ведуться розслідування щодо можливого незаконного збагачення низки міністрів, зокрема, міністра інфраструктури Андрія Пивоварського. Про це повідомив директор Бюро Артем Ситник.

«14 грудня 2015 року до НАБУ звернувся народний депутат В.І. Денисенко із заявою про те, що не лише А.Пивоварський, а ціла низка чиновників та інших міністрів отримують зарплати «в конвертах» і скоюють незаконне збагачення. З цього приводу ще торік до НАБУ був викликаний міністр інфраструктури А.Пивоварський, який цей факт заперечив. Я був здивований, що він повідомив про це публічно лише вчора», – зауважив А.Ситник.

При цьому він повідомив, що сам заявник для надання свідчень в НАБУ не з’явився, а згодом сказав, що фактів, які можуть підтвердити надану інформацію, в нього немає.

«Розслідування ще триває», – додав директор Бюро.

Коментуючи цей випадок,  А.Ситник звернув увагу на те, що політики зловживають правом звернення до НАБУ, використовуючи це у власних інтересах.

«Бюро отримує по 20 звернень від народних депутатів щодня», – наголосив директор НАБУ, додавши, що у більшості звернень не містяться факти, які можна було б перевірити.

«Після того, як детектив пропонує підписати заяву про ознайомлення зі статтею щодо кримінальної відповідальності за надання завідомо неправдивих показань, починається паніка, і ніхто не хоче цього робити», – зауважив А.Ситник.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *