Для ефективної боротьби з корупцією необхідні зміни в законодавстві – А. Ситник

«На час розслідування кримінальних проваджень, хоча би на два-три місяці, законодавством має бути передбачена можливість за наявності підстав застосовувати безальтернативне тримання підозрюваних під вартою», – заявив в ефірі «5 каналу» директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

За його словами, це потрібно для того, щоб успішно завершити розслідування і скерувати кримінальне провадження до суду. Адже через недосконалість Кримінального процесуального кодексу України в частині звільнення підозрюваних під заставу НАБУ стикається з проблемами, які ускладнюють процес розслідування.

А. Ситник пояснив, які саме наслідки має застосування зазначеного запобіжного заходу: «Чиновник отримує хабар – 250 тисяч доларів, його затримують, відсторонюють від посади. Після цього, відповідно до вимог законодавства, суд обирає йому заставу. Звичайно, чиновник, який бере такі хабарі, має можливість цю заставу внести, і, незважаючи на те, що є відсторонення від посади, виходить на роботу. Навіть якщо чиновник не приступає до обов’язків, у суспільства виникає запитання: у чому тоді боротьба з корупцією?».

Саме тому дане питання, як розповів А.Ситник, неодноразово порушувалося, у тому числі й під час зустрічі Президента України П. Порошенка з детективами НАБУ.

«Ми про цю проблему говоримо вже тривалий час, але, на жаль, вона поки що не вирішена», – наголосив директор Бюро.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *