А. Ситник: Інститут викривачів допоможе розкривати корупційні схеми

Найбільш надійний спосіб дістатися до корупціонерів на високих посадах – це заохотити дрібного чиновника, який підписав документ, до співробітництва з органами слідства. Про це в інтерв’ю журналу «Новое время» розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

За його словами, в Україні інститут угод про співробітництво зі слідством стосовно корупційних злочинів не працює.

«У нас заборонено давати умовний термін за тяжкі корупційні злочини, навіть якщо особа буде співпрацювати зі слідством. Дана проблема потребує законодавчого врегулювання», – наголосив А.Ситник.

Директор Бюро навів приклад, як інститут викривачів діяв у Грузії: «Хочете 12 років позбавлення волі? Ні. Хочете 5 років умовно? Хочемо.Тоді ви даєте нам покази, відшкодовуєте збитки, нанесені вашими діями, а ми піднімаємося далі наверх».

А.Ситник зауважив, що корупційні схеми в Україні – чи не найскладніші в Європі. «Оскільки люди, які здійснюють контроль за грошовими потоками, рідко ставлять власні підписи і роблять щось відкрито, важливо застосовувати інститут угод з боку захисту і з боку обвинувачення», – вважає він.

 

 

 

Фото: http://www.eramedia.com.ua/

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *