Детективи НАБУ викрили на хабарі п’ятого суддю

У вівторок, 16 лютого, голову Козівського районного суду Тернопільської області викрили під час отримання неправомірної вигоди у розмірі понад 54 тисячі гривень. Операцію провели детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції України.

Це – п’ятий суддя, якого викрили детективи НАБУ з моменту початку розслідувань.

Суддя вимагав  та отримав через посередника (адвоката) гроші за ухвалення рішення про відмову у задоволенні клопотання про скасування іспитово-випробувального терміну відносно заявника. Адвоката, який передавав судді гроші, затримано.

За даним фактом було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3-ю статті 368-ї Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Слідчі дії тривають.

Нагадуємо, з початку повноцінної слідчої роботи детективами НАБУ було затримано на хабарі п’ять суддів у різних областях України. Розмір хабарів складав від 20 000  до більш ніж 100 000 грн. Трьом суддям вже повідомлено про підозру. Детективи Національного антикорупційного бюро внесли перші провадження до ЄРДР 4 грудня 2015 року- після формування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, що здійснює процесуальне керівництво над детективами НАБУ.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *