Діаспору в США просять висловитись, чи готові інвестувати в Україну

Американська урядова агенція USAID продовжує опитування серед українців США на тему можливого інвестування в Україну. Про це повідомляє VIDIA.

На першому етапі дослідження співробітники агенції проводили особисті зустрічі із представникам різних українських організацій у діаспорі. Тепер американців українського походження просять заповнювати відповідну форму онлайн.

«Як ви ставитися до створення приватного Фонду української діаспори, метою якого буде інвестування в економіку України? Ви вважаєте, що це хороша ідея чи погана? Будь ласка висловіть свою думку незалежно від того, чи підтримуєте ви цю ідею», — закликають автори опитування.

Всі отримані дані будуть об’єднані та використовуватися тільки для дослідницьких цілей. Відповіді залишаться анонімними.

Запитання англійською – тут.

Запитання українською — тут.

Нагадаємо, раніше експерт Інституту суспільно-економічних досліджень Крістіна Аврамченко озвучувала теоретичну можливість покрити 40% дефіциту держбюджету за рахунок облігацій для діаспори. Вона також розповідала, що уперше діаспорні облігації як спосіб залучення коштів у державну скарбницю використав Ізраїль у 1950-х. Отримав за них $25 млрд. У 1990-х Індія залучила $11 млрд.Однак в Ефіопії такий проект провалився — емігранти не підтримували уряд і не хотіли фінансувати режим, що змусив їх втікати з країни.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *