Культогляд: як не нудьгувати на церемонії Оскара?


Getty

Глядачі нудьгують від безкінечних подяк переможців “Оскару”, вважають автор Independent.

“Живий” Гомер Сімпсон, шалений попит на Бейонсе, сльози Адель і способи зробити церемонії вручення “Оскарів” менш нудними – в культурному огляді британської преси.

Дискваліфікація за подяку

Менш ніж за два тижні до вручення цьогорічних “Оскарів” газета Independent дає поради щодо того, як зробити церемонії вручення кінонагород менш “передбачуваними і нудними”.

Якщо поглянути на цьогорічних номінантів, складається враження, що ті, хто мають право голосу, просто не бачили багато фільмів і через це віддали перевагу широко розрекламованим стрічкамIndependent

“Уявімо, що кожного переможця дискваліфікували за вислови подяки агентам чи іншим зіркам у промові під час отримання призу. Можна дякувати у Twitter і, звісно, особисто. Але коли йдеться про текст промови, варто вигадати щось більш оригінальне. Або взагалі нічого не говорити”, – пише видання.

Ще однією порадою є залучення більшої кількості жінок в якості ведучих шоу, а також зміна правил для суддів, які вирішують, хто отримає статуетки.

“Якщо поглянути на цьогорічних номінантів, складається враження, що ті, хто мають право голосу, просто не бачили багато фільмів і через це віддали перевагу широко розрекламованим стрічкам”, – відзначає Independent. Газета вважає, що непогано було б, якби члени кіноакадемії мали переглядати щонайменше 50 нових фільмів на рік.

Крім того, цікавою ідеєю видання вважає повернення до практики, коли статуетки, вручені минулого року, повертають новим переможцям у різних категоріях.

На додачу варто було б запровадити правило, згідно з яким номінанти на премії відбираються з різних місяців показу. “Надлишок фільмів, які претендують на ‘Оскар’, завжди виходить на екрани на Різдво”, – пише Independent, зазначаючи, що таким чином кіностудії мають впевненість у тому, що їхні найсильніші номінанти залишаться в пам’яті членів журі до дати проведення церемонії.

Поговорити з Гомером

Getty

Якщо раптом у вас є питання до Гомера Сімпсона, то нещодавно з’явився шанс адресувати їх мультиплікаційному герою в режимі реального часу.

Як пише Guardian, завдяки технології motion capture актор Ден Кастелланета, який озвучує Гомера, матиме змогу відповісти на питання фанів під час показу нового епізоду мультфільму 15 травня. Принаймні частина цієї серії буде показана наживо, зазначає газета. Прихильники Сімпсонів зможуть поставити запитання у Twitter за допомогою хештегу #HomerLive.

Творці мультфільму заявили, що подібне анімоване шоу буде показане вперше в історії, і Guardian вважає, що вони мають рацію. Технологія, що буде використана, є спробою сповільнити скорочення телеаудиторії, яка нині переважно переглядає записаний контент, відзначає газета.

Втім, видання підкреслює, що пік популярності Сімпсонів, які “втратили культурну цінність”, давно позаду. Таким чином серія з ‘живим’ Гомером може стати не надто вдалим намаганням підсилити інтерес до 27-го сезону одного з найвідоміших американських сатиричних мультфільмів.

На концерт через Ла-Манш

Getty

Британським фанатам американської співачки Бейонсе довелося проявити особливу наполегливість і вміння, аби потрапити на її концерт у Лондоні. Квитки на виступ, який має відбутися аж у червні, продали менш ніж за 30 хвилин, пише Telegraph.

Дев’яносто тисяч квитків на стадіон Wembley надійшли у продаж о дев’ятій ранку 16 грудня і розійшлися вмить. Станом на 9:26 їх уже не було, пише видання, посилаючись на Twitter-сторінку Wembley.

Як зазначає Telegraph, ще за годину квитки на концерт з’явилися на сайтах перепродажу, де їх можна купити за неймовірною ціною в декілька тисяч фунтів. Розчарованим поціновувачам творчості співачки видання радить розглянути альтернативу – виступ Бейонсе у Франції. Квитки на паризький концерт доступні за ціною від 50 євро.

“Враховуючи, що найдешевший квиток на потяг Євростар зараз коштує 89 фунтів, ви зможете насолодитися Бейонсе по-паризьки всього за 128 фунтів”, – пише газета.

Сльози Адель

Getty Images

Адель розплакалася через проблеми з апаратурою на церемонії Grammy

А от у пам’яті Адель залишиться неприємний технічний збій, через який 27-річна співачка не змогла виступити на церемонії нагородження Grammy так, як їй би хотілося.

Як пише Daily Mail, коли британська зірка почала співати пісню All I Ask, звук майже зник на декілька секунд. “Вчора я майже увесь день плакала”, – прокоментувала інцидент Адель на шоу Ellen DeGeneres.

За словами співачки, наступного разу у випадку проблем зі звуком вона просто припинить спів: “Я скажу, вибачте, так не піде. Якщо є час повторити, давайте знову спробуємо. Якщо ні, бувайте”.

Між тим уся церемонія вручення нагород Grammy цього року пройшла під знаком несподіванок. Під час виступу Джастіна Бібера також стався збій, а Ріанна взагалі скасувала виступ за декілька хвилин до початку шоу через хворобу, відзначає газета.

Навіть для тріумфаторки Тейлор Свіфт, якій вручили три статуетки Grammy, вечір не обійшовся без проблем. Після виступу з піснею Out of the Woods співачка була засмучена тим, що не потрапила в ноту, додає Daily Mail.

Огляд підготував Юрій Мартиненко, Служба моніторингу BBC.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *