СБУ підозрює Станіслава Краснова у співпраці з ФСБ

Служба безпеки України підозрює лідера громадської організації «Цивільний корпус Азов-Крим» Станіслава Краснова в підготовці замаху на одного з лідерів громадянської блокади Криму за завданням російських спецслужб. Про це журналістів на брифінгу в Києві повідомив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук.

«Одним із його завдань була підготовка (вбивства – КР) одного з активістів, який перебуває в Херсонській області на кордоні з Автономною Республікою Крим», – сказав Ткачук.

Він зазначив, що Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили в районі села Щастя під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого між першою і другою годиною ночі.

Олександр Ткачук стверджує, що Краснов закладав у тайник недалеко від автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті.

«Це дорівнює за потужністю 7 протитанковим мінам», – зазначив Ткачук.

Керівник апарату глави СБУ стверджує, що ці вибухові речовини Краснов «перевіз разом зі своєю спільницею Оксаною Шелест з іншого тайника в Ставищенському районі Київської області».

Олександр Ткачук зазначив, що затриманню передували оперативно-розшукові заходи зі спостереження за Красновим. Ткачук стверджував, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором із російських спецслужб.

Олександр Ткачук також зазначив, що співпраця Краснова з російськими спецслужбами почалася з 2014 року. Ткачук заявив, що Краснову пред'явлено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 263, частина 1 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Ця стаття передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

На прес-конференції керівник апарату глави СБУ продемонстрував як доказ, що підтверджує вину Краснова, запис відеореєстратора з трьома голосами за кадром, одним жіночим і двома чоловічими, які обговорювали транспортування сумки вагою близько 40 кілограмів, в якій була речовина, схожа на пластид. На записі не було дати і часу зйомки.

У ніч з 28 на 29 лютого представники організації «Цивільний корпус «Азов» пікетували будівлю центрального офісу СБУ в Києві з вимогою пояснити причини затримання Краснова.

Представники Служби безпеки України пообіцяли народному депутату України, командиру полку Національної гвардії Міністерства внутрішніх справ «Азов» Андрію Білецькому допустити адвоката до Краснова.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *