Ще одна напружена доба в зоні АТО: 71 обстріл з боку бойовиків, — Лисенко

Учасники незаконних збройних формувань регулярно застосовують важке озброєння проти українських військових

Про це повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко на традиційному брифінгу в кризовому медіа-центрі.

У Попаснянському районі незаконні збройні формування 6 раз обстріляли сили АТО з мінометів, а також застосовували стрілецьку зброю та гранатомети.

За словами речника АП, на Донецькому напрямку, зокрема на Світлодарській дузі, в районі Горлівської агломерації та на лінії фронту Авдіївка-Піски-Красногорівка, бойовики активно застосовують міномети, БМП, а також ведуть снайперський вогонь.

Обстановка на Маріупольському напрямку залишається надзвичайно напруженою, повідомляє Андрій Лисенко:

«Активні бойові дії розгорнулись на двох ділянках фронту: Красногорівка-Мар’янка та Гнутове-Талаківка. Противник застосовував міномети калібром 82 та 120 мм, а також вів снайперський вогонь. Ворожі обстріли розпочалися десь о 15 годині й тривали до пізнього вечора», — зазначив речник АП.

В той же час, Головне управління розвідки Міноборони України передає, що за вказівкою генерал-майора ЗС РФ Валерія Асапова так званий 9-й особливий мотострілецький полк морської піхоти з містом постійної дислокації в Новоазовську посилюється особовим складом, бойовою технікою, автотранспортом, а також додатковим боєкомплектом зі складів ракетно-артилерійського озброєння.

Раніше «Громадське радіо» повідомляло, що у неділю, 28 лютого, під Красногорівкою загинули двоє та отримали поранення троє російських військовослужбовців зі складу диверсійно-розвідувальної групи.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *