Жебрівський відправив Програму розвитку краєзнавства та туризму Донеччини на доопрацювання

У понеділок на засіданні колегії Донецької облдержадміністрації очільник області Павло Жебрівський розкритикував проект Програми розвитку краєзнавства та туризму на 2016-2018 роки, відправивши його на доопрацювання.

Голова Донецької ОДА наголосив, що усі проекти, які подаються на розгляд колегії, повинні мати чіткі кроки їх реалізації, містити конкретні завдання, які будуть втілені в містах і районах.

«Ви розповідаєте, що ми маємо, а чого не маємо. Я багато разів говорив, що декларувати наші досягнення – цього замало. За підсумками колегії всі мають отримати завдання: від сільського голови до голови ВЦА. Ми повинні зрозуміти, що робити, скільки грошей потрібно. Я не сприймаю такого підходу: «вдосконалити, поліпшити, підняти». Ми маємо задати темпоритм для розвитку, тоді це буде цікаво і перспективно», – наголосив він.

Виступаючи перед присутніми на колегії, начальник управління культури і туризму Донецької ОДА Аліна Певна окреслила проблеми галузі в умовах проведення АТО. Це невиразний образ Донеччини на туристичному ринку, незадовільний стан доріг, відсутність дорожніх вказівників і туристично-інформаційних знаків, відсутність інноваційних проектів та наукових досліджень з питань розвитку перспективних напрямків туризму, низька якість та недостатній асортимент туристичних послуг.

Така ситуація зумовлює прийняття Програми розвитку краєзнавства Донеччини на 2016-2018 роки. Вона би містила науково-організаційні, дослідницькі та видавничі заходи. На Донеччині вже створили консультаційну раду краєзнавців. Ще потрібно поглиблювати вивчення історії міст і сіл, оприлюднювати біографії життєвого шляху воїнів АТО, провести краєзнавчій конкурс молодих журналістів, заснувати регіональні премії за краєзнавчу діяльність дослідників, організовувати і проводити краєзнавчі екскурсії.

В області відсутній єдиний координаційний центр краєзнавства, який би узгоджував діяльність науково-громадських товариств і осередків, розробляв головну стратегію й комплексну програму регіональних досліджень. Немає єдиного періодичного видання краєзнавчого характеру.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *