Олійник надав свідчення ГПУ щодо справи «автомайданівців»Патрульний поліцейський Сергій Олійник в коментарі Громадському заявив,

Олійник надав свідчення ГПУ щодо справи «автомайданівців»

Патрульний поліцейський Сергій Олійник в коментарі Громадському заявив, що надав всі свідчення в ГПУ щодо справи Автомайдану.

Він назвав прізвища тих, хто давав йому накази підписувати 23 січня 2014 підозри «автомайданівцям».

При цьому, назвати ці прізвища він не може для преси, оскільки підписав заяву про нерозголошення інформації

Разом з тим, захист Олійника на судовому засіданні по оскарженню міри запобіжного заходу заявляє, що прокурор не має повноважень обвинувачувати їх підзахисного.

Адвокати мотивують відсутність повноважень тим, що вже повинно працювати Державне бюро розслідувань, а оскільки воно не працює, то фактично немає органу досудового розслідування.

«Я не маю кому подати матеріали справи», — заявив адвокат.

Крім того, адвокат подав клопотання про додання заяви про нанесення Олійнику у СІЗО тілесних ушкоджень.

Суд все ж, незважаючи на зауваження адвокатів Олійника щодо того, що обвинувачення мало б представляти ДБР — підтвердив повноваження прокурорів.

Нагадаємо, адвокати Олійника просять змінити запобіжний захід своєму підзахисному з арешту на домашній арешт з носінням електронного браслету.

19 лютого Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Олійника у вигляді арешту. Раніше поліцейському було повідомлено про підозру патрульному у вбивстві пасажира BMW.

Радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що у МВС немає претензій до патрульного Сергія Олійника, адже той не притягувався до відповідальності через події на Євромайдані, під час яких він був слідчим міністерства і вів справу автомайданівця.

http://www.hromadske.tv/society/oliinik-nadav-svidche..

www.hromadske.tv

Олійник надав свідчення ГПУ щодо справи «автомайданівців»

Олійник не може оприлюдинти прізвища, оскільки підписав заяву про нерозголошення інформації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *