Українські вчителі збирають гроші на освітні проекти через інтернет

В Україні запрацювала краудфандингова платформа для освітніх проектів – GoFundEd, передає видання Платформа.

Це сервіс, за допомогою якого кожен вчитель з будь-якого регіону країни може зібрати гроші через інтернет на цікаві та корисні проекти, що покращують якість викладання.

«Очевидно, що школи і університети як інституції сьогодні не встигають за змінами, які відбуваються у світі. Як наслідок, Україна знаходиться лише на 76 місцi у Global Competitiveness Report 2015-2016 та на 81-му в Індексі розвитку людського потенціалу. Крім того, освітня галузь в Україні є страшенно недофінансованою. Наприклад, вчитель в середньому заробляє менше 3 доларів на день, що відносить педагогів до вразливої групи населення», – розповіла засновниця GoFundEd Лілія Боровець.

Через платформу вже профінансовано перший освітній проект. «Дякуючи вам усім, ми маємо вже перший успішний проект, що зібрав 100% суми за 2 дні! Вітаємо Олега Попова, викладача фізики зі Слов’янської школи №15! Тепер учні школи зможуть проводити більше експериментів на уроках та пізнавати фізику краще», – йдеться у повідомленні GoFundEd у Facebook.

Нагадаємо, українці-розробники 3D-іграшок за два дні зібрали на Kickstarter 40 тисяч доларів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *