ГПУ ігнорує запити НАБУ про передачу матеріалів кримінальних проваджень

Генеральна прокуратура України не надає Національному антикорупційному бюро затребувані матеріали у близько десяти кримінальних провадженнях. Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» розповів директор Бюро Артем Ситник.

За його словами, серед запитуваних проваджень – матеріали щодо заступника голови СБУ Рівненської області, якого було затримано за фактом дачі хабаря, пов’язаного зі справою про незаконний видобуток бурштину.

«Я виніс відповідні рішення, відповідно до процедури узгодив їх з Антикорупційним прокурором, але вони не виконуються. Як і у випадку з М.Мартиненко, яким займається Генпрокуратура, що вилучила масив інформації, якої нам бракує. Ми хотіли б одержати цей масив даних і вести розслідування на базі НАБУ. Що ж до «рюкзаків Авакова», то наші аналітики, як і Генпрокуратура, займаються цією справою. Нині ми готуємо матеріали для її витребування», – зазначив А.Ситник.

Директор Бюро підкреслив, при роботі з іншими державними органами у НАБУ подібних труднощів не виникає.

«Ми порушили справу по Кіотському протоколу, знаючи, що розслідування щодо цього ведуть поліція та фіскальна служба. За нашим запитом усі матеріали нам було оперативно передано, й ми змогли об’єднати справи в одне провадження. У результаті НАБУ практично завершило розслідування. На жаль, Генпрокуратура нас продовжує ігнорувати», – заявив А.Ситник.

Він наголосив: у випадку, якщо ГПУ й надалі відмовлятиметься передавати матеріали справ, Бюро буде звертатись до парламенту для пошуку механізму врегулювання цього питання.

«За всіма справами ми написали звернення до Генерального прокурора. І не раз написали. Але поки що жодних офіційних відповідей не одержали. Ще трохи почекаємо й будемо звертатися по допомогу до парламенту», – заявив А. Ситник.

 

Джерело: Артем СИТНИК: “Гарантій незалежності НАБУ в законі дотримано. Відповідальність — на мені та моїй команді”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *