Українці у США та Канаді обурені тим, як декомунізують Полтаву, — активіст

Активісти подадуть до суду на міського голову Полтави 47-річного Олександра Мамая за те, що він нібито не виконує закон про декомунізацію. Полтава — єдиний обласний центр, де процес не розпочали, йдеться у матеріалі Gazeta.ua.

«Мені телефонують, пишуть у соціальних мережах представники діаспори з Канади та США. Вони шоковані, що в місті зберігаються назви тоталітарного режиму. Мер відверто заявив, що не виконуватиме закон, бо відповідальності не нестиме. Ми ж переконаємо його у протилежному», — розповідає Олег Пустовгар із товариства «Просвіта» на Полтавщині.

«Полтава відстає у процесі декомунізації, — каже Володимир В’ятрович, голова Українського інститут національної пам’яті. — Найбільше переживань у регіоні було за місто Кременчук. Але там досить оперативно провели перейменування. А ситуація в Полтаві стала несподіванкою для істориків і краєзнавців».

«Декомунізацією в місті має займатися обласна влада, — вважає сам Олександр Мамай. — Якщо хочуть, нехай подають до суду. Але з 21 лютого за це питання відповідає голова облдержадміністрації. Воно — політичне. А я займаюся господарськими справами в місті».

Нагадаємо, в рамках декомунізації Московський проспект у Києві можуть перейменувати на Степана Бандери.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *