Екс-президент Бразилії: “Я нічого не боюся”

Екс-президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва пообіцяв, що захистить себе від звинувачень у хабарництві, висунутих йому в рамках масштабного розслідування корупції в державній нафтовій компанії Petrobras.

“Я нічого не боюся”, – сказав він після допиту в п’ятницю. Його звинувачують в отриманні мільйонів доларів незаконних платежів.

Пан Лула покинув свою посаду 2011 року. Його Робітнича партія серйозно постраждала від цього скандалу.

Нетривале затримання екс-президента призвело до сутичок, які виникли біля його будинку неподалік міста Сан-Паулу.

У першій заяві після допиту, пан Лула сказав журналістам:

“Якби вони хотіли дізнатись щось від мене, їм слід було просто зателефонувати, і я прийшов би, тому що я нікому нічого не винен і нічого не боюся”.

Операція “Автомийка”

В ході розслідування довкола нафтовій компанії Petrobras, відомого як операція “Автомийка”, були відкриті кримінальні справи відносно десятків керівників бізнесу і діячів Робітничої партії, обвинувачених в участі у багатомільярдній корупційній схемі.

Лула да Сілва очолював країну у часи стрімкого економічного зростання, і досі користувався значною підтримкою в країні. Чинний президент Бразилії Ділма Русеф у часи правління Лули да Сілви очолювала його адміністрацію.

Скандал довкола компанії Petrobras спалахнув навесні 2014 року, коли правоохоронці арештували її екс-директора із постачання Паулу Роберто Косту.

У п’ятницю верховний суд країни підтримав висунення обвинувачень

спікеру нижньої палати парламенту Едуарду Куньє.

Його підозрюють в отриманні хабарів на суму в кілька мільйонів доларів за допомогу в укладенні контрактів компанії Petrobas.

What’s wrong with the BBC? This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *