Юрій Клименко зустрівся з делегацією Програми Розвитку ООН в …

Юрій Клименко зустрівся з делегацією Програми Розвитку ООН в Україні

Сьогодні, 15 березня, заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з делегацією Програми Розвитку ООН в Україні у складі гуманітарного координатора, постійного представника ПРООН в Україні Ніла Вокера, радника з гуманітарних питань Янни Тхай та радника з гуманітарних питань Тагуї Мелкумян.
Також участь у зустрічі взяла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.
Мета візиту делегації – обговорення нагальних проблем Луганщини, зокрема, про діючі та заплановані для відкриття контрольні пункти в’їзду-виїзду через лінію розмежування, соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам.
Юрій Клименко поінформував щодо соціально-економічної обстановки в регіоні, проблемах у відновленні зруйнованої інфраструктури, а також поділився з гостями планами щодо відкриття автомобільного пункту перетину біля населених пунктів Золоте та Новотошківка. Прогнозується, що пропускна здатність КПВВ біля Золотого буде становити приблизно 1500 автомобілів за добу. Зазначено, що відкриття нового пункту перетину лінії розмежування необхідне для зручності пересування громадян та гуманітарних вантажів міжнародних організацій.
Елеонора Поліщук розповіла про ситуацію із соціальними виплатами переселенцям та про запроваджений алгоритм, який зробить процедуру перевірки законності виплат для громадян більш зручною.
Ніл Вокер подякував за теплий прийом та підтримку ПРООН з боку облдержадміністрації, запевнивши у плідній подальшій співпраці у сфері надання гуманітарної допомоги Луганщині.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *