Міністр закордонних справ Литовської Республіки відвідав Донеччину

Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічус сьогодні в рамках робочого візиту відвідав м. Маріуполь. Він зустрівся з очільником області Павлом Жебрівським і міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком, поспілкувався з військовими, які захищали українську територію в районі селища Широкине, та прочитав лекцію студентам місцевого університету.

«В Литві чуйно ставляться до українських проблем, слідкують за ситуацією. І не лише керівництво країни, а й прості люди щиро співчувають і підтримують вас. У ці дні ми часто говорили про Надію Савченко, яка стала символом протистояння російської агресії. Ви боретеся не лише за свободу України, а й за європейські цінності, ви на передовій. За це вам подяка, солідарність і повага», – наголосив Лінас Лінкявічус, виступаючи на брифінгу перед місцевими журналістами.

Павло Жебрівський також подякував литовській делегації за увагу до проблем Східної України.

«Сьогоднішній приїзд є знаковим, тому що він свідчить про підтримку Євросоюзу. Ми будемо показувати нашим гостям і Маріуполь, і найбільш болючі точки. Ця війна є не тільки війною України, а всього цивілізованого світу проти варварства Росії», – наголосив очільник області.

Як зазначив заступник міністра МЗС України Вадим Пристайко, який також сьогодні перебував у Маріуполі, Литва багато робить в інтересах України.

«За останній рік 58 наших військовослужбовців пройшли лікування в Литві. Ми говоримо про гроші, які виділяються урядом країни на навчання студентів, які приїжджають навчатися зокрема з Донецької та Луганської областей. Тобто кожна з країн-членів ЄС підтримує та надає допомогу», – зазначив він.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *